Hva gjør en advokat?

Advokatens jobb er å gi råd til klienten om den beste handlingen de kan ta og hjelpe dem med å navigere i lovene som gjelder for deres situasjon. De kan også være involvert i utforming av kontrakter og andre juridiske dokumenter, for eksempel testamenter.

Videre er advokaten en person som har juridisk myndighet til å representere klienter i en domstol. De kan jobbe med både bedrifter og privatpersoner.

Hva gjør en advokat som jobber med bedrifter?

En forretningsadvokat, også kalt bedriftsadvokat, er en advokat som spesialiserer seg på forretningsjus. De er ansvarlige for å gi råd til sin klientvirksomhet om hvordan de skal administrere sine selskaper innen lovlige rammer, og de kan også representere dem i retten om nødvendig.

Forretningsadvokater blir ofte bedt om å rådgi eller representere klienter i selskapsrett og transaksjoner, saker om offentlige anskaffelser, og kontraktsrett, hvor sistnevnte innebærer å utarbeide kontrakter mellom to parter og forhandle vilkår med en eller flere parter.

Hva gjør en advokat som jobber med privatpersoner?

Private advokater er advokater som representerer privatkunder og deres familiemedlemmer. De gir blant annet juridisk rådgivning til klienter innen følgende områder:

  • Arbeidsrett: Tvister knyttet til usaklig oppsigelse, permittering, diskriminering, og utilstrekkelig varsling.
  • Familierett: Problemer som skilsmisser og separasjon.
  • Personskade: Skader i ulykker forårsaket av andres feil eller uaktsomhet.

Advokatene kan enten være generalister som representerer klienter innenfor alle rettsområder, eller spesialister som kun representerer personer innenfor ett område, som arbeidsrett eller familierett.

Vi i Advokatfirma Tingmann i Stavanger har advokater for både privat og bedrift. Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende innledende samtale.